Как да изглеждате безупречно на сватбените снимки?

 

Разбира се, най-важното е настроението, но нека не си затваряме очите за всички онези тънкости, които е препоръчително да съобразите, за да сте напълно доволни от крайния резултат.

За да ви помогнем да се подготвите за това, което несъмнено ще бъде най-голямата фотосесия в живота ви, аз и други топ фотографи за страната, разграничих най-добре пазените тайни как да изглеждате добре на сватбените си снимки.

Вероятно ви предстои да позирате за повече снимки в деня на сватбата си от всякога, така че ако има време да се научите как да изглеждате зашеметяващо на всяка от снимките, няма по-добро от настоящето. Ако сте избрали фотограф с опит, сте направили правилната стъпка към гаранцията, че вашите сватбени снимки ще излязат точно както се надявате. Професионалист, който има сватби от всякакво естество зад гърба си, знае всички правилни трикове, правилните ъгли и тактики за постигане на перфектния кадър.

Време е да ви разкрия голяма част от тях. Тези, които са универсални и е почти 100% сигурно, че може да приложите по време на снимките в големия ден.

 

Доверете се на фотографа си

 

В допълнение към избора на фотограф, който да заснеме мечтания ден, ще искате да подберете някой, с когото сте съвместими. 

“Ако харесвате своя фотограф е по-вероятно да се доверите на препоръките му, а това е гаранция, че вашите снимки ще изглеждат безупречно.”, казва Кеша Ламбърт, фотограф в Ню Йорк. 

След като сте избрали някой, чиито подход за заснемане се вписва във вашия личен стил, бъдете осъзнати и му се доверете в деня на голямата еуфория. Той знае по-добре от вас в този момент кое би изглеждало добре, усеща празничните ви вибрации и ще направи и невъзможното те да бъдат запечатани в кадър.

 

Бъдете себе си – не се сковавайте

Развихрете се и се отпуснете пред фотографа си. Покажете му любовта си, изразете я, изтанцувайте я ако е възможно. Само така той ще успее да улови блясъка и емоцията от любовта ви!Фотографът ви ще научи какви са най-добрите ъгли и пози индивидуално за вас, а вие ще усетите какво е да застанете пред неговия обектив.Осигурете си професионални прическа и грим

 

В днешно време това е стандартно, но все пак може да бъде и задължително условие, което благоприятства създаването на добри снимки. Колкото и да обичате да правите собствена коса и грим, повечето експерти са съгласни, че вашият сватбен ден не е денят, в който да поемете контрол над въпроса с красотата. Вместо това, оставете грижите на професионалистите. 

Не забравяйте, гримът изглежда доста по-различно на камерата, отколкото в личен план, така че някои булки ще си помислят, че носят прекалено много грим, особено ако не са свикнали въобще да носят грим, а след това ще погледнат снимките си и ще разберат, че просто изглеждат безупречно. Професионалистите за коса и грим разбират как да изглеждате перфектно на сватбените снимки и могат да ви помогнат с осъществяването на тази задача.

                              Не се сковавайте

 

Въпреки, че запазването на добрата стойка е важно, не прекалявайте. Естественото е ключовото, когато става въпрос за това как да изглеждате добре на сватбените снимки. Позволете на тялото си да изрази емоциите и чувствата ви и да се движи така, както естествено се случва. Ако една става се огъва, огънете я. Пример за това, е ако булката държи букет и заключи ръката си, тя изглежда твърда, строга и неестествена. Ако раздвижи ръката си в различни посоки ще отвори цветна прегръдка за емоциите си в този момент.

Отпуснете се, изразете любовта и емоциите си! Отключете движенията и се усмихнете широко!

                Останете спокойни

 

Предвид големия брой снимки и времето, необходимо за заснемането им, не е изненада ако се почувствате малко /или много/ изтощени през големия ден. Все пак, опитайте всичко възможно да не допускате напрегнатост по време на снимките. Изживейте всеки един кадър и се насладете на шоуто. Ако усетите твърде много стрес, отделете минутка за глътка вода, вдишайте дълбоко и погледнете към любимия си, за да продължите. Това помага и за отпускане на челюстта, която се стяга и попречва за израз на естествената ви усмивка. Ако трябва да измислите усмивка, а сте изморени и стресирани, първо инсценирайте смях. Това гарантирано ще отпусне лицето и раменете ви. След това - просто се забавлявайте!

 

                          Опознайте любимия си профил

Знайте добрата си страна за снимки, всеки има такава. Това се дължи на факта, че едната страна на лицето, никога не е еднаква с другата. Коя излиза по-добре на снимка? 

Ако предпочитате дадената страна, споделете го с фотографа си, за да може той да съобрази това ваше желание и да снима повече от същата. Лицата рядко са симетрични и обикновено имат страна, която изглежда по-добре от другата. Помолете партньора си да направи същото и направете няколко тест снимки, за да може да се уверите в това.

 

Избирайте най-доброто осветление

Фотографите са съгласни, че осветлението може да направи или счупи сватбени снимки. Мрачното осветление може да бъде трудно, но един безопасен залог е да се намери хубав, светъл прозорец. Естествената светлина прощава на петна и е много по-нежна и поласкаваща от суровите светкавици. Няма нищо по-добро от вълшебен залез или мек блясък на открито, но ако нямате лукса на нито един от тези, просто хукнете към най-близкия прозорец. Този съвет е в сила и при щракането на селфита.

 

Планирайте предсватбена/годежна снимка

 

След като сте избрали фотограф за големия си ден, резервирайте и своята предсватбена/годежна снимка. Макар че може да изглежда ненужно и просто още един разход, експертите са съгласни, че това може да послужи като добра поддръжка практика и начин да се научите как да изглеждате добре по време на сватбените снимки. Организирането на годежна снимка преди сватбата е важно не само, за да заснемете тази красива глава от вашата любовна история, но и защото дава на вас и вашия фотограф време да се опознаете и да изградите връзка, с която да се чувствате по-удобно един с друг.

Все пак, не забравяйте, най-важното е да се чувствате спокойни и да се насладите на благините от този толкова дългоочакван ден. Отпуснете се и само така сватбения фотограф ще изпълни всяко ваше очакване!