Nadya & Vitaly


Време е да разкажа, повече със снимки, по-малко с думи.

Признавам си, фотографът също се вълнува! Преживявам емоциите на всеки, който застане пред обектива, взирам се, за да фокусирам правилно и в този фокус откривам дъга от вибрации. В утрото на 06.07.2019 г. се събудих със свито коремче.  Вълнувах се сякаш след няколко часа аз щях да бъда и булка, и младоженец, и родител. В това свое припряно вълнение обикновено отпивам бавно кафе и преценявам светлината, за да бъде слънцето съюзник при създаването на спомени. Това последва и в това утро, но до кафе така и не достигнах. Точно на прага на кафенето ме срещна още по-развълнувания поглед на булката. Една от най-очарователните и сърдечни дами, които съм имала удоволствието да срещна. Усещах я близка, някак по нашенски. Българка, сякаш извадена от приказката за Златокоска. Надя! Моето вдъхновение, че в този ден ще успея да уловя всяка нейна емоция и че ще запечатам любовта ѝ към Виталий. Фризьори и гримьори не бяха започнали все още да подчертават природната ѝ красота, а в очите ѝ открих две сини вълни, които преливат една през друга с всяко премигване. Очите ѝ – сини и дълбоки като океан. Океан, който беше израз на любовта ѝ към него, нейния спътник. Виталий! Слънцето се отразяваше в синевата и пращаше празнични отблясъци към обектива. И от този слънчев миг насетне, аз станах невидима за нея, невидима за него. Те – Надя и Виталий плаваха заедно в своя океан от любов.

Досещате се, абсолютно забравих за кафето, потопих се и аз в любовта им, та започнах лудо да запечатвам мигове.

Наричам голямото „ДА“, моментът на истината, защото тогава всичко е особено истинско, най-истинско. Цветята сякаш притихват, сълзите напират тихо да се спуснат по румената буза на своя притежател, панделките носещи душата на вятъра сякаш и те утихват, а птичките уважително запазват тишина. Надя и  Виталий избраха моментът на истината да е точно под слънцето, а свидетел да им бъде природата около Риу Правец Голф и Спа Резорт. Аз избирам да вярвам, че природата е вечна, какъв по-добър свидетел на голямото „ДА“ от вечността? ДА и слънцето сякаш се усмихна по-широко, сълзите потекоха като планински ручей, а птичките запяха своята празнична песен. Българската девойка Надя и момъкът с руско сърце Виталий изживяха своя миг на истината, а приятелите им от всяко кътче на света се обединиха под българско небе, за да отпразнуват вечността.

В унес, едва смогвах да запечатам в снимка всичко, смятам че и колегата Воймир Василев също. Емоциите безброй, погледите дълбоки, а радостта едва се побираше в кадър…

И нека празненството започне, нека не е само по български! Под звездното небе, изгря пиршеството у всеки един гост на сватбата. Приятели и близки на младоженците от Русия, Америка, Канада, Англия, Швеция се потопиха в разнообразието от обичаи в чест на Надя и Виталий.

А аз снимах ли снимах, докато не останах без дъх. И в края на тази удивителна сватба все пак пих кафе. Атмосферата вече беше различна, някак топла, спокойна и щастлива. Голф топките по невероятно красивото зелено игрище на Риу Правец Голф и Спа Резорт се бяха поспрели вече, цветята сияеха, цял ден галени от празничното слънце, птичките не се чуваха, а на музиката пригласяха щурците. 

Фотографи: Петя Табакова и Воймир Василев

Водещ: Сибила Попова 

Локация: РИУ Правец Golf & SPA

facebook-like-button