9 съвета за по-добра предсватбена фотосесия — Сватбен фотограф от Велико Търново?

  • 14.06.2019

Съвети никога не са излишни, точно поради тази причина съм Ви подготвила няколко, които да имате предвид преди да застанете пред обектива за годежните си снимки. Представям Ви девет съвета, които ще разнообразят вашата предсватбена фотосесия и ще Ви помогнат да се чувствате по-уверени в себе си пред обектива на сватбения фотограф. Благодарение на тези съвети ще вдъхнете повече стил и класа на вашите годежни снимки и ще се откроите с уникалността на вашата любов.

Съчетаване на вкусове

Съчетаният стил е едно от поредните видими доказателства за пълен синхрон между Вас и Вашата половинка. Не се колебайте да попитате партньора си коя е любимата му ваша дреха, както и не се колебайте да го посъветвате за неговата най-подходяща. В крайна сметка, обличаме се не само заради себе си, но и заради любимите си. Ако планирате да купите нещо ново, опитайте се да е в стила на дрехите, които половинката Ви харесва и преценете добре съчетаването на цветовата гама.

Неподправена красота

Бъдете естествени! Само така блясъкът от очите Ви няма да бъде подправен и/или заличен. Не забравяйте, че най-важното условие, за да изглеждате уверени и спокойни пред камерата, е да се чувствате комфортно. Изберете прическа и грим, които са близки до тези, които Ви описват най-добре и не се различават към обичайния за Вас стил. Не рискувайте с драстични промени във визията си, които не сте изпробвали преди това и които не сте сигурни дали описват същността и емоциите Ви най-точно. Хубаво е да се обърнете към професионалист, но задължително му покажете какъв е вашият ежедневен стил, така че да може да се ориентира и да постигне баланс между двете визии.

Хармония в стила

Съвети за по-добра предсватбена фотосесия

В съвет номер едно отключих темата за съчетаването на стила, което върви непосредствено до съчетаването на вкусовете. Използвайте стила и цветовете, които предвиждате за сватбата си като вдъхновение и отправна точка за вашата предсватбена фотосесия. Това ще подготви гостите Ви и ще им даде подсказка за това, което предстои. Също така ще създаде единство между изживяванията Ви – годеж и сватба, в хармонична и естествена последователност.

Естествена среда

Съвети за по-добра предстватбена фотосесия

Мястото е от изключителна важност за фотосесия. То е важно да бъде в пълен синхрон със самите Вас и да изразява напълно емоцията Ви от това събитие. Изберете място за предсватбената фотосесия, което има специално значение за Вас и годеника/годеницата Ви. Познатото място ще Ви помогне да се почувствате по-комфортно, а и снимките ще имат още по-голяма сантиментална стойност и за двама Ви, ако това е мястото, на което сте се запознали или където обичате да идвате само двамата, например. Важно е, когато след години разтворите албума си, освен да доловите блясъка в очите си, да усетите и цялата магия от запечатания миг, за което идеално може да допринесе и мястото на предсватбената фотосесията.

Любов

Един съвет, който е много деликатен. Ясно е, че щом сте стигнали до предсватбена фотосесия любовта е движеща сила. Все пак, изразете я! Не бива всички задължения, а и обективът да затварят у Вас най-съкровеното – това, което ни е събрало, за да го запечатаме в снимка. Помислете за нещата, които правите заедно с половинката си и които са Ви изградили като двойка. Туризъм? Каране на колело? Пиене на кафе? Готвене? Четене? Опитайте се да включите някои от тях в предсватбената си фотосесия, за да се отпуснете напълно и за да искри любовта от Вас. Тъй като вероятно ще продължите да ги правите и занапред, снимките на това как сте го правили преди ще са истинско съкровище.

Подгответе втори сет дрехи

По-добра предстватбена фотосесия

Изберете два тоалета – един по-всекидневен и един малко по-елегантен. Важно е и двата да Ви изразяват в пълната Ви същност!  Така ще създадете разнообразие в снимките си и ще представите две различни страни от живота и стила си.

Подгответе си връхна дреха

Съвети от сватбен фотограф за по-добра предстватбена фотосесия

 

 

 

За по-голямо разнообразие може да добавите към тоалета си спортно сако, яке, жилетка или друг вид връхна дреха, с която да започнете сесията, а след това да я свалите. Аксесоарите също са предпочитани, защото спомагат да изразите себе си по най-точния начин.

Бъдете себе си

Съвети за по-добра предсватбена фотосесия от Петя Табакова

Избягвайте да съчетавате дрехите си. Въпреки, че сте двойка Вие все пак си оставате две различни личности, които най-вероятно не съчетават дрехите си всеки ден. Така че оставете образът ви като двойка да се открои най-добре като се облечете така, както се обличате по принцип. Постарайте се вие да бъдете фокусът, а не съчетанието на декори и костюми. Например, ако сте избрали да направите своята  предсватбена фотосесия навън в гората, не се обличайте в кафяво, нито в зелено, защото така дрехите ви всъщност ще се превърнат в камуфлаж и ще се слеете с обстановката. А целта е да се откроите. Вие сте важните! Затова изберете цветове, които ще ви направят да изглеждате добре без да се сливате с обкръжаващата ви среда.

Помнете важните неща

предсватбена фотосесия с Петя Табакова

 

Помнете, че правите тези снимки, за да увековечите своята любов и отдаденост един към друг. В момента, в който нещо Ви причинява дискомфорт – прическа, грим, място – сменете го! Ще сте себе си, само ако се наслаждавате на годежа си, на любовта си и на любимия си.