Фотосесия на новородени с професионален фотограф - Петя Табакова

Все по-вълнуващо и предпочитано изживяване е фотосесията на най-малкия член на семейството. Родители от всяко кътче около Велико Търново ме избират, за да заснема новороденото и да запечатам в спомен сладостта на мъничето. Фотосесията на новородено е истински празник, а резултатът от нея невъобразимо удоволствие за всеки член от семейството на новороденото. 

Паралелно със сватбената фотография, фотографията на новородени е също толкова голяма слабост за мен като професионален фотограф. Вълнувам се заедно с родителите, а често родителите са хората, чиито сватбени мигове също съм запечатала в спомен. И се оказва съм част от редица семейства. От годежа, през сватбата, та до милите снимки на новороденото. Затова за мен, фотосесията на новородено е важен етап от работата ми и бих искала да отговоря на всеки ваш въпрос, за да сте максимално информирани и спокойни преди да изберете това. Едва вдишали първи глътки въздух, тези мъничета се озовават пред големия обектив и спокойствието им, както и това на родителите е моя най-основна грижа. 

Преди вие, като родители да се осмелите на подобна фотосесия, знам че изникват редица въпроси, които биха били определящи затова въобще дали искате такава фотосесия. Случва се сблъсък на желания, обективност, реалност и притеснения. Този сблъсък често всява излишно напрежение, напрежение което бих искала да спестя, за да остане само ясно избистрено решение и спокойствие. Често, за да получите отговори трябва да се свържете с професионален фотограф, но съмнението дали все пак искате такава фотосесия за детето си не ви прави толкова уверени. Затова, в редовете по-долу предстои да откриете отговори и да решите със спокойствие. А водени от яснота и желание по фотосесията на новородено да се запишете във формата за фотосесия на новородено.

Колко голямо трябва да е детето?

Все пак е фотосесия на новородено, съответно най-доброто време за реализирането на такава фотосесия е до петнадесетия ден от раждането на детето.  Това е така поради появата на колики при бебчетата  и невъзможността от реализирането на фотосесия. 

 

Къде се провежда фотосесията на новородено?

Този въпрос е от изключителна важност. Поради крепката големина на бебчето практиката ми е да посещавам дома на детето. Важно е една фотосесия да не е повод за проблеми и поради тази причината гъвкавостта на фотографа е от огромно значение. 

Има ли декори и кой ги подсигурява?

Аз, фотографът. Спецификата на повода е достатъчно основание фотографът да се погрижи за всичко, което би допринесло фотосесията да е перфектна. Напълно достатъчни са грижите, които имате като родители и съответно аз се грижа домът да се превърне в идеалната площадка за фотосесия на новороденото. Кошчета, люлчици и др. са само част от декориращите елементи, които са грижа на фотографа. 

Колко време продължава фотосесия на новородено?

Знам, че режимът на бебето е разпределен между хранения и сън. Поради тази причина времето, което отделям за фотосесия на новородено е около 2 часа в зависимост от ситуацията. Все пак е новородено и ние се съобразяваме с неговите нужди и режим, а не то с нас. Важно е вие като родители да сте напълно спокойни, за да е спокойно и бебчето. Позите на бебчето по време на сън също са подходящи за фотозаснемане, затова не се тревожете за организационната част във времето на тези 2 часа работа по фотосесията на новороденото. 

Как се организира фотосесия на новородено?

Въпросът, който вълнува всеки родител. Организацията започва още преди самото раждане. Записването в контактната форма задължително е важно да бъде още преди самото раждане. След, което родителите получават оферта. Фотографът и майката поддържат връзка в последните дни от бременността, след самото раждане, изписване и дните след това, в които може да се организира фотосесията на новородено. Фотографът е наясно кой ден е изписването, как се чувства майката и кой ден се очертава да е удобен за фотосесия, както спрямо състоянието на бебчето, така и съобразно състоянието на майката. Истината е, че за фотосесия на новородено всяко време е най-точното време за мен!

Какво включва фотосесията на новородено?

Това е също един от най-често срещаните въпроси. Спокойно, родители - разбира се, че ще запечатам в спомен и вашата радост по появата на бебчето. Снимките включват, не само снимки на детенцето, а и на ваши с него. Все пак, това е моментът на вашия живот и трябва да бъде овековечен.

Бъдете спокойни, графикът по реализиране на фотосесия на вашето новородено ще бъде изцяло съобразен с протичането на последните дни от бремеността, раждането, изписването и цялостното състояние на майка и бебче. Гъвкавостта е основната предпоставка за реализирането на спокойна и успешна фотосесия на новородено. А тази гъвкавост е постижима. Не се колебайте, а се запишете в контактната форма, за да ви отговоря възможно най-бързо с оферта и допълнителни разяснения ако такива са необходими. Очаквам с нетърпение да заснема вашето мъниче в изпълнена с голяма любов фотосесия. Важно - за да се случи възможно най-успешно фотосесията, дръжте фотографа си в течение със случващото се, за да може графикът за фотосесията да бъде максимално точен.