„Не питай старило, питай патило.“-Част 2 -Подготовка на булката

                                  Казвам се Петя Табакова и фотографията е втората ми кожа вече 11-та година. Смятам, че младостта не е порок, такива са незнанието и неопитността. Зад гърба и обектива си имам достатъчно кадри и събития, за да заявя смело, че знам какво правя и знам как да запечатам най-доброто от вашето най-важно събитие. А и толкова други, които ще го последват, след като сте решили да създадете семейство.

                                Тази статия е от поредицата какво и как се случва в сватбения ден , та след като се разбрахте,че младоженецът се оправя за някави си 10тина минути е време да обърнем внимание на булката и нейната подготовка.

        И ето, че стигаме до един от най-важните дни в живота на всяка сгодена дама. Мечтаният, сънуваният ден, в който тя ще облече нейно величество Сватбената рокля, за да се врече в обич към своят любим човек. Денят, в който ще погледне половинката си и ще се видят всякаш се виждат за първи път. Независимо от колко години сте заедно, до каква степен се познавате един друг, това е денят, в който вселената ти дава възможност да се влюбиш отново в човека до теб. Но преди да се срещне със своя принц, подготовката на булката не е никак лесна и маловажна. Напрежението, бушуващо в сърцето й в стремежа да бъде перефктна, е голямо и е важно да се овладее.

       Съветвам всички млади дами – започнете деня с време само за вас. Осигурете си поне половин час време след като се събудите, в което просто седнете на удобно място,  отпуснете се,  изпийте чаша чай или кафе и си позволете да се насладите на момента без да се напрягате в мисли за програмата и предстоящия ден. Поканете хората, които вие искате да бъдат с вас в конкретния момент – без значение дали са кръвни роднини или приятели – помислете с кого искате да бъдете точно в тези моменти на подготовка. Не забравяйте, че най-важно е вие да сте спокойна – това е вашият ден!

        Като фотограф, присъстващ точно в моментите на „сценична треска“ J и подготовка, си позволявам да се вмъкна с един малко по-конкретен съвет тук - колкото по-малко и правилно подбрани хора има при булката, толкова по-задушевна и интимна е обстановката. Това предразполага и дава по-голяма свобода на фотографите и видеографите да направят различни, красиви и интересни неща.

И все пък къде да бъде подготовката?

       Тук отново няма правилен и грешен избор. Всичко зависи от индивидуалното ви предпочитание и програма. Трогващо е, когато се спазва традицията и булката се взима от родното гнездо. Поради тази причина по-голямата част от бъдещите булки предпочитат да прекарат в своя роден дом последните си момински часове. Когато обаче локацията, която сте избрали, е отдалечена или има други причини, поради които началната точка на деня не може да бъде в бащиния дом, съвсем лесно можете да преобразите кътче от локацията, която сте избрали. Можете да се обърнете към представител на мястото и да ги попитате какво са предпочитали предишни двойки и какви съвети от опит могат да ви дадат. Някои от локациите разполагат и с помещения, в които спокойно могат да работят екипи фризьори и гримьори с голям брой гости.

       Като заговорихме за фризьори и гримьори.... Ах, разкрасяването! Гримът – какъв да бъде – лек и незабележим или по-ярък?! А прическата – спусната или прибрана коса?? Често в ежедневието ние, дамите, се затрудняваме да изберем, а си представете колко по-напрегнато е, когато става въпрос за най-специалния ден в живота ви.  Съветвам всяка дама да отдели достатъчно време за пробен грим и прическа, за да е уверена в завършената си визия за големия ден. Когато сте уверени, сте спокойни. Когато сте спокойни, сте усмихнати и предавате щастие на всички. Едни от най-забавните кадри, които съм запечатвала, са именно от приготволенията на булки и техните близки. Когато се чувствате добре в кожата си и в средата си, напрежението намалява, а ако добавите и чаша шампанско съвсем можете да се разделите с пристенените пеперудки в стомахаJ. Представете си, че сте в магично пространство, в което като феи помощници и орисници около вас ще бъдат близките и професионалистите, които ще се грижат за вас.

Точно в тази посока бих искала да завърша статията:

Позволете на другите да се погрижат за вас в този ден – ще имате цял живот, в който ще трябва да бъдете силни и борбени и да се справяте сами в различни ситуации. В този ден си подарете грижата към вас:

* от вас към вас

* от най-близките ви към вас

* от избраните ви приятелите към вас

* от професионалистите, които сте ангажирали към вас

* от нас фотографите и нашия обектив към вас.

Отпуснете се и пуснете грижите днес в неплатен отпуск! Това е вашият специален ден!

Точно тук бих искала да завърша статията си със следния замисляли ли сте се защо тези две неща са едни от най-важните по време на подготовката на булката? Ако не сте.. Аз ще ви отговоря.. Защото придават завършека на нейното съвършенство. Да, във всекидневието си може да не обръщаме толкова голямо внимание на външния си вид, дори понякога неглижираме своята същност, но в един изключително специален повод не можем да пренебрегнем себе си.

Възможностите са безкрайно много – важно е вие да изберете варианта, в който се чувствате най-спокойна и уверена.