Сватбен албум: 5 стъпки за създаване на удивителен сватбен албум!

Създаването на сватбен албум може да изглежда херкулесова задача, но следвайки насоки и трикове, може лесно да се сдобиете с най-добре подреденият и оформен сватбен албум. 

На първо място е важно да изберете фотографa на вашите мечти и да организирате сватбата на вашия живот.

След като сте избрали най-подходящия фотограф и сте имали сватбата на всички времена, вашето приключение по съхранение на сватбените снимки тепърва предстои. Време е да създадете най-добрия сватбен албум, за да покажете всички тези удивителни кадри от събитието на живота ви – вашата сватба. Това е задача, която идва след вълнението по големия ден, но все пак не бива да бъде приемана с лекота, тъй като целта ви е една книга със снимки да се погрижи с десетилетия наред за вашия най-прекрасен и скъп ден – сватбеният.

Все пак, най-доброто, което може да направите е да се доверите на фотографа си и заедно с него изготвите сватбена фотокнига, която да е основна при разказването на историята от сватбения ден, чрез снимки. Всички останали перфектни кадри сте свободни да съхраните в сватбен/и албум/и, изработени и подредени изцяло по ваш избор. 

Ето го и наръчника, който ще ви улесни при създаването на най-удивителния сватбен албум от началото до края. 

1. Подберете правилните снимки за сватбения албум

Сватбените албуми са колекция от любимите ви, най-впечатляващи кадри от големия ден. Ето защо, трябва да отделите известно време, за да разгледате и подберете най-подходящите сватбени снимки. В идеални случаи този подбор е важно да бъде споделен с партньора ви и може би дори с няколко приятели. Поради големия обем изображения, които ще получите от сватбения фотограф, тази стъпка може да е малко обезсърчаваща. Кога друг път в живота си, ще ви бъде предоставен толкова огромен избор от кадри, включващи вас и най-близките ви? Така, че не бързайте, може да се наложи да се върнете няколко пъти, за да разберете кои са любимите ви снимки. Разбира се, искате да изберете онези, на които вие и любимият ви изглеждате просто великолепно, но също така и онези, които биха разказали историята от целия сватбен ден до най-малкия детайл. Уверете се, че имате снимките от всеки етап от празника, включително задкулисното приготвяне, церемонията, гостите, приемането, изпращането. Избирайте внимателно от многообразието от снимки и разкажете историята в албума. 

Ето и бърз списък с някои от задължителните снимки, които непременно да включите за най-добрия сватбен албум.

Вие и вашият сватбен антураж

Може би не сте имали съответстващи одежди, които да носите, докато се подготвяте или може би има страхотен кадър от екипа ви, който ви обгражда докато обличате сватбеното си облекло. Повечето сватби, включват тази, невероятна снимка на булка или младоженец и техните най-близки приятели, така че не забравяйте да ги включите в сватбения си албум. Тези кадри идеално показват вълнението и трепетите от предстоящата церемония. 

Сладки семейни мигове преди церемонията

 Досещате се - майката нежно оправя косата, бащата пази пред вратата. Братята и сестрите раздават топли прегръдки, а в очите на гостите блестят сълзици. Снимките, уловили тези моменти прекрасно и най-точно разказват историята. 

Първият поглед

Независимо дали този момент се е случил в дома на булката или точно преди церемонията, запечатаната реакция е важно да присъства в сватбения албум. Този скъп момент показва причината за случването на цялото събитие - любовта.

Първата целувка

Това е първият ви официален момент като омъжена двойка, така че не пропускайте да изберете любимата си снимка от този скъпоценен миг. 

Танци за родители-деца

Ако вие или партньорът ви сте танцували с родителите си, не пропускайте да отделите място за този кадър в сватбения албум. Родителите са важна част от празника и имат заслужено място в историята. 

 

 

 

Обичаи

Българските сватбени обичаи са низ от пъстрота и емоция. Те допринасят за пълния разказ от целия празник. Добавете към сватбения албум разказващите обичаите ни кадри, за да знаят поколенията за традициите и радостта от спазването на сватбените обреди. 

Танц, танц, танц, танцови кадри

Вие и вашите приятели от университета в кръг пеете любимата си песен; леля и чичо ти да се качат на танц на линия или може би твоето момиче с цветя краде шоуто на дансинга. В допълнение към сладките и романтични спомени за сватбата, ще искате да си спомните и цялото забавление, което сте имали, така че не забравяйте тези страхотни екшън кадри.

Тортата

Сладостта и завършекът на сватбеното тържество. Чудесните снимки с тортата са идеални за финал на всеки сватбен албум. Оставят усещането за сладост у всеки, който се е докоснал до снимките, историята и любовта от вашия голям ден.

2. Вземете няколко трудни решения.

Вашата сватба е един от най-прекрасните дни в живота ви, изпълнен с всички хора, които обичате и изборът на малка част от всички снимки е труден. Приоритизирайте и изберете само най-най-най скъпите за вас, за да изберете наистина най-доброто от най-добрите сватбени снимки за вашите албуми. Всички останали може свободно да разпечатате и да намерите друго място за тях. 


3. Помислете за по-малки албуми за семейството.

Ето, че достигнахме до една от най-ключовите точки. Всички ваши близки и приятели са нетърпеливи да разгледат снимките от сватбеното ви тържество. Питат, разпитват и очакват да видят. С цел да удостоите с внимание и уважение всеки, който се интересува от запечатаните мигове и иска да пази топъл спомен от тях, замислете се за албум за всеки от тях? 

Селектирайте по-малък брой снимки, които също изразяват историята от сватбеното тържество и ги подредете с обич в сватбен албум, който отново изразява най-добре любовта ви и сватбеното тържество. Допустимо е този вид албум да побира около 10 снимки, сред които снимка на притежателя с младоженците. Този жест би стоплил душичката на най-близките ви.

4. Обмислете възможностите си.

Най-лесното, но понякога и най-практично и чудесно решение е да изберете албум от вашия сватбен фотограф. Ще бъдете оферирани за тази възможност, веднага щом сватбените снимки бъдат обработени, редактирани и подбрани. Чудесен вариант! Какво е подходящо, обаче, ако сватбената фотокнига не е единственото, което желаете? Все пак от сватбения ви ден има снимки, които заслужават да бъдат правилно съхранени и освен вече обсъденият комплект със снимки за сватбената фотокнига има още поне толкова и за сватбен албум. 


5. Направете проучване

Вярно е, никой албум не може да бъде достатъчно прекрасен начин за представяне на сватбените снимки, както сватбената фотокнига. Все пак, интересувайте се за най-подходящия начин, който ще изрази най-добре вашата приказка и снимките от големия ден. 

Пазарът и онлайн пространството предоставят неограничени възможности, които са идеално допълнение към сватбената фотокнига и биха могли да поберат всички останали снимки от сватбата.